Development Of Power Assist Control System Of Hydraulic Hybrid Vehicle (Hhv)

Zaki, Muhammad Al Fateh Mohammad (2021) Development Of Power Assist Control System Of Hydraulic Hybrid Vehicle (Hhv). Project Report. Universiti Sains Malaysia, Pusat Pengajian Kejuruteraan Mekanik. (Submitted)

[img]
Preview
PDF
Download (626kB) | Preview

Abstract

Reka bentuk hidraulik selari melalui jalan (TTR) menggunakan mekanisme brek regeneratif pada roda belakang. Kerana tidak mengganggu pemanduan tradisional, seni bina memberikan pilihan yang realistik untuk kereta penumpang yang cekap. Hasilnya, tidak seperti kereta hibrid sebelumnya, seni bina ini memungkinkan penggunaan teknologi hibrid pada kenderaan pacuan roda depan yang sudah ada. Maka ini membincangkan perkembangan sistem kawalan bantuan kuasa reka bentuk litar hidraulik kenderaan hibrid hidraulik (KHH) dan reka bentuk litar elektrik. Kajian menunjukkan sistem brek yang menghasilkan tekanan untuk mengendalikan kenderaan semasa pecutan. Ini membolehkan pam dan motor beroperasi mengikut sistem yang dibina dan memaksimumkan penggunaan brek regeneratif sepanjang kitaran pemacu.

Item Type: Monograph (Project Report)
Subjects: T Technology
T Technology > TJ Mechanical engineering and machinery > TJ1-1570 Mechanical engineering and machinery
Divisions: Kampus Kejuruteraan (Engineering Campus) > Pusat Pengajian Kejuruteraan Mekanikal (School of Mechanical Engineering) > Monograph
Depositing User: Mr Mohamed Yunus Mat Yusof
Date Deposited: 04 Dec 2022 05:29
Last Modified: 04 Dec 2022 05:29
URI: http://eprints.usm.my/id/eprint/55890

Actions (login required)

View Item View Item
Share