Hubungan Antara Kepimpinan Teknologi Dengan Pengintegrasian Tmk Dalam Pdpc: Kompetensi Tmk Guru Sebagai Mediator Dan Jantina Sebagai Moderator

Abdul Hamid, Syamsul (2022) Hubungan Antara Kepimpinan Teknologi Dengan Pengintegrasian Tmk Dalam Pdpc: Kompetensi Tmk Guru Sebagai Mediator Dan Jantina Sebagai Moderator. PhD thesis, Perpustakaan Hamzah Sendut.

[img]
Preview
PDF
Download (557kB) | Preview

Abstract

Tuntutan proses pengajaran dan pemudahcaraan (PdPc) pada masa kini yang cenderung kepada pengintegrasian Teknologi Maklumat dan Komunikasi (TMK), kian mencabar dan memerlukan faktor pendorong terutamanya peranan kepimpinan dan guru ke arah memenuhi tuntutan tersebut. Justeru, kajian ini adalah bertujuan untuk mengkaji peranan kepimpinan teknologi, kompetensi TMK guru dan pengintegrasian TMK dalam PdPc pada peringkat sekolah rendah. Dalam kajian ini, terdapat beberapa perkara akan dikenal pasti seperti hubungan antara kepimpinan teknologi dengan pengintegrasian TMK dalam PdPc, peranan kompetensi TMK guru sebagai mediator terhadap hubungan tersebut, dan faktor demografi jantina sebagai moderator hubungan antara kompetensi TMK guru dengan pengintegrasian TMK dalam PdPc.

Item Type: Thesis (PhD)
Subjects: L Education > L Education (General) > L7-991 Education (General)
Divisions: Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (School of Educational Studies) > Thesis
Depositing User: Mr Hasmizar Mansor
Date Deposited: 04 Sep 2023 01:17
Last Modified: 04 Sep 2023 01:17
URI: http://eprints.usm.my/id/eprint/59320

Actions (login required)

View Item View Item
Share