Citra Karya Falsafah, Nilai Dan Etika Dalam Perkhidmatan Awam

INTAN, Institut Tadbiran Awarn Negara (1994) Citra Karya Falsafah, Nilai Dan Etika Dalam Perkhidmatan Awam. InstitutTadbiran AwamNegara(INT AN).

[img]
Preview
PDF
Download (75Mb) | Preview

  Abstract

  Buku- Citra Karya: Falsafah, Nilai dan Etika dalam Perkhidmatan Awam disajikan kepada para penjawat awam khasnya clan kepada masyarakat Malaysia amnya dengan tujuan memberi kefahaman yang jelas tentang hasratmumi Perkhidmatan Awam Malaysia yang kini menghadapi pelbagai cabaran clanperubahan. Hasrat mumi itu adalah suatu proses pembentukan perwatakan unggul Perkhidmatan Awam Malasyia yang bakal dikenali sebagai pemegang amanah clan pelaksana program pembangunan dalam peningkatan kualiti kehidupan rakyat. Kecemerlangan dalam pembangunan sosio-ekonomi dapat dilakukan oleh mana-mana negara yang mempunyai teknologi tinggi, namun begitu jikalau kualiti sumber manusianya tidak dibentuk melalui amalan nilai clan etika yang baik, lambat-laun tamadun yang telah dibangunkan itu akan hancur-lebur dihakis oleh perlakuanperlakuan yang meruntuhkan.

  Item Type: Book
  Subjects: J Political Science
  Divisions: Jabatan Pendaftar (Registry Department) > Bahagian Sumber Manusia (Human Resource Division) > Koleksi Peperiksaan Penilaian Tahap Kecekapan / Peperiksaan Perkhidmatan > Rujukan Am
  Depositing User: Mr Noorazilan Noordin
  Date Deposited: 04 May 2017 10:28
  Last Modified: 02 Jun 2017 09:59
  URI: http://eprints.usm.my/id/eprint/33831

  Actions (login required)

  View Item
  Share