Faktor Mempengaruhi Kejayaan Wanita Dalam Program Pembasmian Kemiskinan Luar Bandar Malaysia: Kajian Kes Projek Amanah Ikhtiar Malaysia

Hassan, Fatimah (2011) Faktor Mempengaruhi Kejayaan Wanita Dalam Program Pembasmian Kemiskinan Luar Bandar Malaysia: Kajian Kes Projek Amanah Ikhtiar Malaysia. In: Wanita dan Perjuangan. Penerbit, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Johor , pp. 73-98.

[img]
Preview
PDF
Download (9MB) | Preview

Abstract

Masalah kemiskinan, terutama kemiskinan luar bandar sentiasa menjadiisu dibincangkan kerana mengurangkannya bukanlah sesuatu yang mudah. Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM), merupakan antara program yang berjaya membantu kerajaan dalam mengurangkan kadar kemiskinan negara. Kejayaan AIM ini merupakan satu kejayaan besar kepada wan ita luar bandar di Malaysia kerana mereka adalah penyelamatdalam meneruskan perjuangan AIM selama ini.Artikel ini membincangkan isu berkaitan kemiskinan wan ita luar bandardengan lerperinci. Perbincangan diteruskan dengan mengupas faktor-faktor yang mempengaruhi kejayaan wanita dalam program AIM.

Item Type: Book Section
Subjects: L Education > LC Special aspects of education > LC5800-5808 Distance education.
Divisions: Pusat Pengajian Pendidikan Jarak Jauh (School of Distance Education)
Depositing User: Administrator Automasi
Date Deposited: 24 Mar 2014 01:56
Last Modified: 24 Mar 2014 01:56
URI: http://eprints.usm.my/id/eprint/27570

Actions (login required)

View Item View Item
Share